Petak, Listopad 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ZA SIGURNE BLAGDANE: POLICIJSKI SLUŽBENICI PU ZADARSKE ĆE DO 8. SIJEČNJA PROVODITI OPERATIVNU AKCIJU "MIR I DOBRO"

AddThis Social Bookmark Button

Prigodom obilježavanja predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, a radi održavanja povoljne razine javnog reda i opće sigurnosti građana, MUP RH tradicionalno provodi operativnu akciju «MIR I DOBRO»  od 1993. godine. U sklopu ovih aktivnosti, Policijska uprava zadarska će na svom području odgovornosti provoditi ovu akciju.

Akcija će se provoditi u vremenu od 14. prosinca 2012. godine do 08. siječnja 2013. godine.

 

Operativna akcija ima za cilj sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajući sredstava, što može rezultirati lakšim ili težim ranjavanjem,  oštećivanjem prozorskih stakala stanova, obiteljskih kuća, javnih prijevoznih sredstava i prijevoznih sredstava u privatnom vlasništvu građana.

Zlouporaba oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava  posebno je opasna na mjestima većeg okupljanja građana, te među najmlađima - djecom.

Također sama akcija ima za cilj kroz preventivno-represivno djelovanje postići što veći stupanj sigurnosti prometa na cestama i svih sudionika u prometu.

U konačnici, želimo da predstojeći blagdani proteku u miru i spokoju, bez neželjenih obiteljskih tragedija.

Izdvajamo neke najvažnije informacije:

-prodaja pirotehničkih sredstava II razreda dopuštena je samo u vremenskom razdoblju od 15.12.2012. – 01.01.2013. godine, a uporaba od 26.12.2012. – 01.01.2013. godine,

-prodaja je zabranjena osobama mlađim od 14 godina (I razred), osobama mlađim od 16 godina (II razred) i osobama mlađim od 18 godina (III razred).

-zabrana uporabe pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorijama i na prostorima na kojima se okuplja veći broj građana,

-PU zadarska, na području svake Policijske postaje za vrijeme trajanja OA «MIR I DOBRO» provoditi će preventivno-represivne akcije u cestovnom prometu, naročito u dane vikenda, prije i tijekom predstojećih blagdana, s ciljem zaprečivanja upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola i droga te dosljednog poštivanja  ograničenja brzine kretanja vozila kao i Naredbe o ograničenju prometa na cestama.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika