Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U DOMU KULTURE JE ODRŽANA ŠKOLSKA BOŽIĆNA PRIREDBA-SVETA LUCIJA DJECI PODIJELILA DAROVE

AddThis Social Bookmark Button

U Domu kulture održana je tradicionalna školska Božićna priredba u kojoj su sudjelovali učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca i Srednje škole Bartola Kašića. Prije početka programa Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca je zahvalila svima koji su pripremili program i rekla kako se škola uključila u akciju "Knjiga na dar".

 

Cilj akcije je obogatiti knjižni fond škole. Publika se u velikom broju odazvala akciji kupujući prigodne radove učenika koji su se prodavali u Domu kulture. Sve što je prikupljeno od prodaje radova iskoristit će se za nabavu knjiga.

U skladu s tradicijom grada Paga, Sveta Lucija je djeci uzrasta do deset godina podijelila poklone. Program su vodili učenici i učenici iz Zavičajne grupe koji su koristili dijalektalni govor grada Paga. Na početku programa nastupili su polaznici Dječjeg vrtića „Paški mališani“, kao članovi najmlađe plesne grupe Udruge Kissa.

Najmlađi plesači i plesačice su izveli dva plesa uz ritmove pjesama „Italiana“ i „Ti si prijatelj moj“. Gost na priredbi bila je klapa „Sol“ koja je izvela pjesme „Ljubav s manon zapovida“ i „Triban te ka zrak“. Nastupili su i polaznici Glazbene škole „Blagoje Bersa“ Lara Grgurić na violini i Ivan Grašo na sintesajzeru. Karla Galić iz Male škole Gradske glazbe Pag na saksofonu je odsvirala dvije prigodne melodije.

Crkveni zbor mladih izveo je pjesme „On dolazi da spasi vas“ i „Veselje ti navješćujem“.

Učenici Jure Maržića, Ivana Vrdoljak, Paolo Portada i Lawrence Buljanović  su na sintesajzeru i na gitari izveli splet Božićnih pjesama. Gost na školskoj priredbi bila je i Klapa „Peružini“ koja je izvela pjesme „Ding dong“  i „Bijeli Božić“. Starija plesna grupa Udruge Kissa, koja okuplja učenice 3. i 4. te 7. i 8. razreda osnovne škole izvela je dva plesa uz pjesme „All I Wanrt For“ i „Jingle Bells“. Na kraju je nastupio Dječji zbor „Vijolice“ s pjesmom „Božićno svjetlo“. No, to nije bilo sve. Nakon što je dječji zbor „Vijolice“ završio s pjesmom, pojavila se Sveta Lucija koja je djeci podijelila poklone.

 

 

 

Tekst i fotografije: Josip Portada/PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika