Petak, Rujan 18, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ADVENTSKI DOGAĐAJI U PAGU: POSTAVLJENE SU ŽIVE JASLICE I OTVORENA JE KUĆA DJEDA MRAZA

AddThis Social Bookmark Button

U sklopu programa „Advent u Pagu“ na Trgu Petra Krešimira IV. postavljene su žive jaslice, a u Kneževom dvoru je postavljena Kuća Djeda Mraza s igraonicom i brojnim sadržajima za djecu. Žive jaslice su postavljene ispred Kneževog dvora, a Sv. Josipa, Sv. Mariju, mudrace s Istoka i pastire glumili su članovi i članice grupe „Paška alka“.

Kuća Djeda Mraza postavljena je u Kneževom dvoru, a prvi su je posjetili polaznici Dječjeg vrtića „Paški mališani“. U Kući Djeda Mraza se nalazi kamin, igračke, crtanke i drugi sadržaji. Djecu je posjetio Djed Mraz koji će ih i ubuduće posjećivati, razgovarati s njima i prikupljati njihova pisma.

Program pod nazivom „Adventu Pagu“ organizira Grad Pag, a suorganizator je Centar za kulturu i informacije Pag. Održavanje adventskog programa potakao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

 

-Advent u Pagu predstavlja jedinstvenu proslavu predstojećeg razdoblja do Božića, a mislim kako niti jedan otočni grad neće s toliko različitih aktivnosti i događanja obilježiti advent, kao što će to učiniti Grad Pag. Zato pozivam sve građane, stanovnike otoka, Pažane koji žive u drugim mjestima, zavičajne klubove i prijatelje grada Paga da tijekom prosinca posjete svoj grad i pridruže se slavlju, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić.

Veliki broj sudionika programa pokazao je zainteresiranost i djece i odraslih za sadržaje koji daju posebno značenje adventu.

-Ovakav program se u Pagu održava prvi puta, a reakcije su izuzetno dobre. Raznim ponuđenim sadržajima vesele se i roditelji i djeca, a to se vidjelo i na otvaranju Kuće Djeda Mraza i na postavljanju živih jaslica, rekla je Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.

Program „Advent u Pagu“ održavat će se do posljednje adventske nedjelje. Petkom i subotom će se postavljati žive jaslice, otvarat će se Kuća Djeda Mraza, nedjeljom će se na adventskom vijencu paliti svijeće i održavat će se Božićni sajam. Poklon će dobiti i umirovljenici. Naime, Grad Pag će svakom umirovljeniku s područja grada Paga pokloniti 200 kuna.

 

Josip Portada/PagPress

 

HRT Advent u Pagu

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika