Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

USPJEH "PAŠKE SIRANE": SIREVI MEDITERANO, PAPRENJAK I PARENJAK DOBILI SU OZNAKU HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD

AddThis Social Bookmark Button

Pri kraju godine "Paška sirana", najveći proizvođač Paškog sira, paške skute i paške janjetine na otoku Pagu, postigla je novi, značajan uspjeh. Naime, tri nova sira „Paške sirane“, Mediterano, Paprenjak i Parenjak dobili su oznaku „Hrvatski otočni proizvod“. Ostali sirevi koje proizvodi "Paška sirana", Paški sir, Dalmatinac, Primorac i Trapist takvu oznaku već imaju. Svečana dodjela oznake "Hrvatski otočni proizvod" održana je na Hvaru.
-Sada svi sirevi „Paške sirane“ imaju oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ i to je veliko priznanje, rekla je Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga u „Paškoj sirani“.
Mediterano je sir s kaduljom kojeg je „Paška sirana“ počela proizvoditi prošle godine. U kratkom vremenu Mediterano je osvojio medalju na „World Cheese Awardsu“ te je osvojio kupce svojim aromatičnim okusom. Paprenjak je polutvrdi sir s paprikom, ali nije prepapren jer je rađen s mješavinom blage i ljute paprike koja mu daje pikantnost. Parenjak je najnoviji sir „Paške sirane“ kojeg karakterizira mliječna, bijela boja i idealan je za one koji vole mlađe, mekanije sireve.
-Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ je jako dobar vid promocije jer dokazuje da je proizvod izvoran i domaći, proizveden na otoku i na taj način se naši proizvodi mogu još bolje prezentirati, rekla je Martina Pernar Škunca.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika