Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

IZASLANSTVO GRADA PAGA POSJETILO JE MUKACHEVO U UKRAJINI, SREDIŠTE ZAKARPATSKE GASTRONOMIJE I KULTURNE TRADICIJE

AddThis Social Bookmark Button

Izaslanstvo Grada Paga, na čelu s gradonačelnikom Paga Antom Fabijanićem posjetilo je grad Mukachevo (Mukačevo) u Zakarpatskoj oblasti u Ukrajini. Predstavnici Grada Paga predstavili su domaćinima turističke, kulturne i druge potencijale kojima Pag raspolaže te je dogovorena suradnja, prije svega u turizmu i kulturi, ali i na drugim područjima.

Izaslanstvo Grada Paga je razgovaralo s predstavnicima gradske uprave Mukacheva,  predstavnicima kulturnih institucija, turističkih tvrtki i s gospodarstvenicima. U razgovorima je zaključeno kako postoje mnoga područja na kojima dva grada mogu surađivati te kako za to postoji zajednički interes. Dogovoreno je da će predstavnici grada Mukacheva posjetiti Pag i tada će se dogovoriti zajednički programi.

-Posjet gradu Mukačevu je dio međunarodne suradnje Paga, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić. -Bilo smo izutetno lijepo dočekani, a razgovori s predstavnicima grada su bili vrlo ugodni i prijateljski i to je početak dugoročne suradnje. Zahvalni smo predstavnicima grada Mukačeva na velikoj gostoljubivosti koju ćemo se potruditi uzvratiti, a planiramo zajedno organizirati programe u kulturi i turizmu.

Grad Mukachevo ima oko 80. 000 stanovnika, to je grad bogate prošlosti s brojnim spomenicima kulture i središte je zakarpatske gastronomije i folklorne tradicije. Mukachevo je i industrijski grad, s najvećom tvornicom skija na svijetu, s velikom tvornicom keramike i automobilskih dijelova. Prosječni standard u Mukachevu je nešto manji nego u Pagu, no u Mukachevu stopa nezaposlenosti iznosi samo 1, 7 posto, što je na razini najrazvijenijih zemalja svijeta. Mukachevo se nalazi na granici Ukrajine sa Slovačkom, Mađarskom i Rumunjskom, zemljama koje su članice Europske unije.

 

 

 

 

 

 

 

Josip Portada/PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika