Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U DOMU KULTURE ODRŽANA JE PROJEKCIJA FILMOVA S LJETNE FILMSKE RADIONICE "VIDEO NEXT"

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u Domu kulture u Pagu je održana prva projekcija video spota „Tobogan“ i dva kratka filma „Tajne Starog grada“ i „Svađalica Veki“ koji su nastali u ljetnoj filmskoj radionici Video Next za vrijeme manifestacije Paško kulturno ljeto. Uz tri filma s filmske radionice Video Next, prikazan je i dokumentarni film „Paški srednjovjekovni sajam“.

Filmsku radionicu „Video next“ vodile su dramaturginja Tena Bošnjaković i apsolventice Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Dijana Protić i Iva Mrkić. Nakon projekcije filmova, Tena Bošnjaković je, u ime Centra za kulturu i informacije Pag, polaznicima podijelila priznanja.
„Zadovoljna sam onim što smo zajedno napravili na radionici,“ rekla je Tena Bošnjaković. „Nadam se da ćemo i dalje surađivati, a za sljedeće ljeto, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Pag, pripremamo kazališnu radionicu.“
Ljetnu filmsku radionicu završili su Marta Ušljebrka, Ana Dobrijević, Petra Želehovski, Vito Sabalić, Vedrana Maržić, Lucia Filičić, Ema Daneček, Ana Deškin, Petar Dragija, Paolo Portada, Duje Donadić i Lana Rogić.

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag voditeljice filmske radionice „Video next“ su snimile dokumentarni film „Paški srednjovjekovni sajam“ kojeg je režirala Tena Bošnjaković, a montirala Iva Mrkić. Film je snimljen 21. i 22. srpnja za vrijeme održavanja prvog Paškog srednjovjekovnog sajma. Ljetna filmska radionica „Video next“ i „Paški srednjovjekovni sajam“ održani su u sklopu manifestacije „Paško kulturno ljeto 2012.“ koju je organizirao Centar za kulturu i informacije Pag. Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Pag, a sponzor Erste banka. 

 

 

 

 

 

 


Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika