Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

"PAŠKA SIRANA" JE SUDJELOVALA NA SAJMU ŽUPANIJA NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU

AddThis Social Bookmark Button

Na Sajmu županija koji je održan na Zagrebačkom velesajmu među izlagačima je bila i „Paška sirana“ kao jedna od najvećih tvrtki na Pagu i jedan od najvećih proizvođača prehrambenih, odnosno mliječnih proizvoda u Zadarskoj županiji. „Paška sirana“ je, s nizom svojih proizvoda sudjelovala i u projektu pod nazivom „Svi zajedno-Hrvatsko naj“ koji je održan u sklopu Sajma županija.

 

U predstavljanju „Paške sirane“ sudjelovali su i članovi KUD-a „Družina“ koji su nosili narodnu nošnju Paga.
„Na Sajmu županija smo sudjelovali zajedno s drugim tvrtkama iz Zadarske županije,“ rekla je Martina Pernar-Škunca, voditeljica marketinga u „Paškoj sirani“. „Posjetitelji sajma su s velikim zanimanjem razgledali naše proizvode.“
„Paška sirana“ je na Sajmu županija predstavila svoj Paški sir, te sireve Dalmatinac, Primorac, Trapist, Mediterano, Pramenko i novi proizvod, polutvrdi kravlji sir Paprenjak.
„Naš glavni proizvod je Paški sir, ali radimo i druge sireve“, rekla je  Martina Pernar-Škunca. „Sudjelovanje na Sajmu županija bila je dobra prilika za predstavljanje sira Paprenjak koji je naš najnoviji proizvod, a radi se od kravljeg mlijeka s dodacima ljute i slatke paprike.“
„Paška sirana“ je najveći proizvođač Paškog sira, paške janjetine, skute i mlijeka paške ovce. Ima stado od tri tisuće ovaca i vlastitu proizvodnju ovčjeg mlijeka, a ovčje mlijeko otkupljuje i od oko dvije stotine ovčara s cijelog otoka.

„Paška sirana“ godišnje proizvede oko 110 tona Paškog sira, te oko 250 tona ostalih sireva, a za svoje proizvode je dobila brojne nagrade na sajmovima i natjecanjima u Hrvatskoj i u inozemstvu. 

 

 

 

 

Tekst: Josip Portada

Fotografije: Martina Pernar-Škunca/"Paška sirana"

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika