Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKO KULTURNO LJETO: HRVOJE MAGAŠ JE U KNEŽEVOM DVORU POSTAVIO SVOJU PRVU IZLOŽBU SLIKA

AddThis Social Bookmark Button

U velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu otvorena je izložba slika Hrvoja Magaša, devetnaestogodišnjeg grafičkog dizajnera i umjetnika iz Paga kojem je to prva samostalna izložba. S izložbom Hrvoja Magaša završit će ovogodišnja manifestacija „Paško kulturno ljeto“ koju organizira Centar za kulturu i informacije Pag uz pokroviteljstvo Grada Paga. Sponzor je Erste banka.

 

Hrvoje Magaš je rođen u Pagu, a nakon završene osnovne škole upisao je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. Završio je smjer grafički dizajn. Na izložbi je postavio dvadeset sedam slika izrađenih olovkom, ugljenom, tušem i laviranim tušem. Najčešći motivi na njegovim slikama su portreti i aktovi, a slika i brodove, životinje i mrtvu prirodu.

-Na ovoj svojoj prvoj samostalnoj izložbi sam postavio radove koji su nastali u posljednje dvije godine. Za izložbu sam odabrao ono što će pokazati u kakvim tehnikama radim i koji me motivi zanimaju, rekao je Hrvoje Magaš.
Magaš je, kako su naveli njegovi prijatelji, vrlo rano pokazao nadarenost za slikanje. U trećem razredu osnovne škole je nacrtao portret koji je zadivio njegovu učiteljicu i roditelje. Bio je to početak njegovog puta prema slikarstvu.
-Po struci sam grafički dizajner, no uz grafički dizajn znanima me slikarstvo i iduće godine namjeravam upisati likovnu akademiju, rekao je Magaš.
Svojom prvom samostalnom izložbom Hrvoje Magaš se dokazao kao mladi umjetnik koji je pronašao originalni način svojeg umjetničkog izražavanja. 

 

 

 

 

 

 

Tekst i fotografije: Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika