Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U OSNOVNOJ ŠKOLI A.G. MATOŠA U KOLANU UČENICIMA JE PREDSTAVLJEN LOGO TZ OPĆINE KOLAN

AddThis Social Bookmark Button

U osnovnoj školi u Kolanu održano je predstavljanje loga Turističke zajednice Općine Kolan. Logo je kružnog oblika s crvenim rubom unutar kojeg se, na plavoj podlozi, nalazi crtež sunca i crtež mladog ovna sa sunčanim naočalama. U predstavljanu loga sudjelovao je Josip Zubović, načelnik Opčine Kolan i predsjednik Skupštine i Turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Kolan.

 

Nakon što je objasnio što se nalazi na logu, Zubović je svim učenicama, učenicima i djelatnicima škole poklonio majicu s novim logom TZ Općine Kolan.
-To je bio lijep način promocije loga, a djeca su majice oduševljeno prihvatila, rekao je Ivo Butković, direktor TZ-a Općine Kolan.

Turistička zajednica Općine Kolan će majice s logom podijeliti i polaznicima dječjeg vrtića u Kolanu. Osnovnu školu u Kolanu, koja je dio Osnovne škole A. G. Matoša u Novalji, polazi 24 učenika. Općina Kolan se nalazi u Zadarskoj županiji, ali djeca s tog područja pohađaju školu u Novalji, dakle u Ličko-senjskoj županiji, jer im je Novalja znatno bliža od Paga. Područna škola u Kolanu ima najviše od svih područnih škola OŠ A. G. Matoša u Novalji. Izrada loga Turističke zajednice Općine Kolan novi je korak u stvaranju slike o Kolanu kao turističkom središtu otoka Paga. Stanovnici Općine Kolan turizmom su se počeli baviti prije trideset godina.
-Stanovnici Općine Kolan su turizam prepoznali  kao dodatni izvor prihoda koji uz poljoprivredu, ribarstvo, stočarstvo i sve drugo, može poboljšati kvalitetu života i standard na ovim našim prostorima. Od početka to je uključivalo iznajmljivanje apartmana, pansiona, soba i slično, zatim izvanpansionsku ponudu u smislu nuđenja domaće hrane i drugo. Uz proširenu ponudu tradicionalne hrane koja je prepoznatljiva za ovo naše područje, smatram da se naš turizam i produženje turističke sezone moraju bazirati na hotelskim kapacitetima, rekao je Josip Zubović.
Turizam se u Općini Kolan počeo jače razvijati nakon što se Kolan 2003. godine odvojio od Grada Paga i danas je, uz ovčarstvo, najvažnija gospodarska grana. Do prije jedanaest godina na području Općine Kolan, koja je tada imala status mjesnog odbora, turistički sadržaji nalazili su se samo u mjestu Mandre. No, turistička ponuda je proširena na cijelo područje Općine Kolan. U funkciji turizma su obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sirane, a obogaćena je i turistička ponuda na brojnim plažama, među kojima se ističe plaža Katarelac na kojoj su uređeni sportski, zabavni i ugostiteljski sadržaji.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika