Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

SURADNJA: SLAVKOV KOD BRNA U PAGU I ATRAKTIVAN FOLKLORNI, PLESNI I GLAZBENI PROGRAM

AddThis Social Bookmark Button

U višednevnoj posjeti Pagu boravilo je izaslanstvo grada Slavkova u Češkoj na čelu s gradonačelnikom Ivanom Charvatom, a s predstavnicima Slavkova došli su i članovi Plesne grupe "Junico", Ceerleader frupe "Glitter Stars", Limena glazba dvorca Austerlitz, grupa S.M.P i folklorna skupina. Održana su dva programa, na Trgu Petra Krešimira IV. i na Branimirovoj obali.

-Željeli smo mještanima Paga i turistima pokazati dio onoga što imamo u našem gradu. Većina izvođača je prvi puta u Pagu i oduševljeni su prijemom publike, ali i lijepim gradom i otokom. Razgledali smo staru jezgru Paga, naučili smo nešto o proizvodnji Paškog sira, a imali smo dovoljno slobodnog vremena za sunčanje i kupanje. Ovaj posjet je bio izuzetno lijep i mi ćemo uzvratiti gostoprimstvo kada nas u prosincu posjeti izaslanstvo grada Paga, rekao je Ivan Charvat, gradonačelnik Slavkova.
Pag i Slavkov su gradovi prijatelji i pri svakom susretu predstavnika dva grada dogovori se neki novi program. Tako su na Međunarodnom festivalu čipke u Pagu gostovale čipkarice iz Slavkova, a Pag i Slavkov su imali zajednički štand na turističkom sajmu u Brnu. U prosincu će se u Slavkovu održati predstavljanje turističke i gastronomske ponude, a predstavit će se i projekt obnove srednjovjekovnih odora, običaja i Paške alke.
-S gradom Slavkovom imamo jako dobru suradnju, a ovaj program je dogovoren kada je izaslanstvo Paga u lipnju sudjelovalo na proslavi Dana grada Slavkova. Naši prijatelji iz Slavkova su imali vrlo lijep nastup, rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga.
Središnji zabavni program, kojim se Slavkov predstavio Pagu, održan je na Trgu Petra Krešimira IV., a nastupili su Limena glazba dvorca Austerlitz, folklorna skupina Slavkov, cheerleader grupa „Glitter Stars“, plesna grupa  „Junico“ koja izvodi country plesove i rock grupa S.M.P. Band. Na početku programa svirala je grupa „Duo Kumpanji“ iz Paga. Nakon toga je nastupila Limena glazba dvorca Austerlitz koja je odsvirala niz klasičnih melodija i obrada popularnih hitova. Folklorna skupina izvela je tradicionalne plesove i kola iz Slavkova. Nakon folklorne skupine nastupile su članice cheerleader grupe „Glitter Stars“ koje su prvakinje Češke, a osvojile su i brojne nagrade na europskim natjecanjima.

Razigrane plesačice izvele su atraktivne plesove i zasluženo su dobile pljesak publike. Plesačice i plesači iz gripe „Junico“ izveli su niz country plesova. Na kraju programa nastupio je S.M.P. Band čiji su članovi direktori škole u Slavkovu. Grupa je svirala rock klasike iz šezdesetih i sedamdesetih godina, a dok su svirali Trg Petra Krešimira IV. se pretvorio u plesni podij. Gosti iz Slavkova su u nedjelju sudjelovali na jutarnjoj misi. Za boravka u Pagu posjetili su Zadar, Vir i Nin.

 

 

 

 

 

Tekst i fotografije: Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika