Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ZAVRŠAVAJU LJETNE ZABAVE: ZRĆE SE DOKAZALO KAO EPICENTAR TURIZMA NA PAGU

AddThis Social Bookmark Button

Velikom zabavom pod nazivom „Zrće Summer Closing“ koju organiziraju klubovi „Papaya“  i „Cocomo“ završava ovogodišnja sezona ljetnih zabava na plaži Zrće. Ovog ljeta na Zrću je za posjetitelje bila znatno povećana ponuda, a bila je i vrlo dobra organizacija smještaja. Većina posjetitelja bila je smještena na području Grada Novalje i na području Općine Kolan.

Posjetiteljima Zrća na raspolaganju su bili brodovi s kojima su se mogli voziti po Paškoj uvali, a na brodovima su se održavale i zabave. Zahvaljujući dobrim programima u klubovima „Papaya“, „Aquarius“ i „Kalypso“ te u klubu „Noa“ koji se nalazi na plaži Katarelac pored Zrća, otok Pag su i ove godine posjetili turisti, uglavnom studenti iz cijelog svijeta. Program na Zrću počeo je 22. lipnja „Hideout Festivalom“ kojeg je posjetilo oko 5. 000 turista iz Engleske te oko 2. 000 turista iz Austrije, Italije, Njemačke, Francuske, Slovenije i drugih zemalja. Zahvaljujući „Hideout Festivalu“ glavni dio turističke sezone na Pagu počeo je znatno ranije nego prijašnjih godina. U klubovima na Zrću nastupili su brojni izvođači,  Jerome Isma-Ae, Nas, Eve i DJ Muggs of Cypress Hill, DJ Revolution, DJ Spin Doctor, General Woo, Chris Lake, James Zabiela, Nari i Milani, Freemasons i mnogi drugi. U klubu „Papaya“ održano je osam festivala od kojih treba spomenuti „MTV DJ Mag Festival Papaya“ na kojem su nastupili Fire It Up, AN21, Max Vangeli, Eddi Halliwell, Tim Mason  te „Papaya 10th Anniversary Festival“ na kojem su nastupili „Fire It Up“, Dannis, Shapeshifters, Sam Divine, Pokie i drugi. I u klubu „Aquarius“ održano je osam festivala te brojni drugi glazbeni i zabavni programi.

I ove godine se pokazalo kako je Zrće epicentar turizma na otoku Pagu. Naime, posjetitelji Zrća su popunjavali većinu turističkih kapaciteta u gotovo svim mjestima na Pagu. U lipnju i srpnju najbrojniji su bili turisti iz Engleske, Njemačke, Austrije, Slovenije i Francuske, a u kolovozu su najbrojniji bili Talijani. Talijana je najviše bilo i prvih dana rujna. Ovog ljeta na Pagu je, zahvaljujući Zrću, broj turista iz Italije bio je najveći u posljednje dvadeset dvije godine. Za turističke djelatnike, turisti iz Italije su najugodnije iznenađenje. Mnogi od njih su, osim Zrća, razgledali i velik dio otoka. Moglo ih se sresti na makadamskim cestama na kojima su se vozili raznim prijevoznim sredstvima, a najčešće triciklima.  Na cesti koja vodi prema Zrću sve je manje vozila, a na plaži je sve manje kupača i to je znak završetka glavnog dijela turističke sezone. U klubovima na Zrću kažu kako su vrlo zadovoljni brojem posjetitelja, a organizatori programa već se pripremaju za iduće ljeto. 

 

 

 

 

 

Josip Portada/PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika