Utorak, Rujan 29, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAGU JE ODRŽANO NATJECANJE ZA PRVENSTVO HRVATSKE U STOLNOM TENISU I 3. KUP GRADA PAGA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza u Pagu je održano prvo natjecanje za prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu te je održan 3. Kup Grada Paga u stolnom tenisu na kojem je sudjelovalo oko dvije stotine natjecatelja. Gosti na otvorenju natjecanja bili su Dario Šimić, nekadašnji nogometni reprezentativac  i Igor Dubrovik, predstavnik Stolnoteniskog saveza Ukrajine.

Prije početka službenog dijela natjecanja Dario Šimić i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić su odigrali jednu igru. Na turniru je bio nazočan i Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Dalmatinca.
-Turnir u Pagu je otvorenje sezone natjecanja koje organizira Hrvatski stolnoteniski savez. To je jedan od osam turnira na kojima će se, temeljem ostvarenih rezultata, odrediti kandidati za europsko prvenstvo te kandidati za Olimpijske igre. Poslije svakog turnira pravi se rang lista po kategorijama natjecatelja, rekao je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.
Na turniru je sudjelovala i Matea Ombla iz kluba „Jadera“ iz Zadra, prvakinja Hrvatske u kategoriji kadeta koja se na europskom prvenstvu plasirala među šesnaest najboljih. Matea Ombla ima trinaest godina, a stolni tenis je počela trenirati sa sedam godina.
-Očekujem da ću zadržati prvo mjesto u Hrvatskoj i da ću otići na europsko prvenstvo koje počinje za par mjeseci. Na europskom prvenstvu očekujem bolji rezultat od prošlogodišnjeg, rekla je Matea Ombla.
Natjecanja su pratili Šime Maržić i Željko Mlinarević, treneri stolnoteniskog kluba Osnovne škole Jurja Dalmatinca. Šime Maržić je inicijator održavanja turnira u Pagu.
-Ovo je velik sportski događaj jer su u Pag došli najbolji stolnotenisači Hrvatske i ono može biti poticaj mladima za bavljenje stolnim tenisom. U Pagu imamo dobru dvoranu i opremu i djeca mogu trenirati tenis tijekom cijele godine. Trenira se i za vrijeme ljetnih praznika, rekao je Šime Maržić. U organizaciji turnira pomogao je Grad Pag, a sponzor turnira bio je Market Lorenco iz Paga. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika