Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKO KULTURNO LJETO: ODRŽANA JE KREATIVNA RADIONICA MUZEJA ZA UMJETNOST I OBRT IZ ZAGREBA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u sklopu "Paškog kulturnog ljeta 2012.", u kuli Skrivanat u Pagu održana je Ljetna kreativna radionica Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba pod nazivom „Muzej u gostima“. Pokrovitelj radionice bio je Grad Pag, a sponzor  Erste banka. Bilo je to treće gostovanje Muzeja za umjetnost i obrt u programu "Paškog kulturnog ljeta".  Radionicu su vodili Malina Zuccon Martić, voditeljica Pedagoškog odjela Muzeja za umjetnost i obrt i njen suradnik Danko Dujmović.
-U radionici su polaznici naučili kako se krpice mogu dobro iskoristiti za izradu raznih ukrasnih predmeta. Od krpica su se izrađivale slike i razni drugi zanimljivi predmeti, a polaznici su naučili i kako stare majice preurediti u nove odjevne predmete. Za ovu radionicu nije trebalo znati ni šivati ni crtati. Polaznici škole su trebali donijeti samo škare, rekla je Malina Zuccon Martić.
Radionicu je pohađalo pedeset polaznika, među kojima je bilo djece i odraslih. Posljednjeg dana radionice u kuli Skrivanat je postavljena izložba radova koji su nastali u radionici. Malina Zuccon Martić je polaznicima podijelila priznanja. Na izložbi je postavljen velik broj radova i dva velika kolaža od krpica. Jedan kolaž izložit će se u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, a drugi kolaž je predan Centru za kulturu i informacije Pag za izložbu o Paškom kulturnom ljetu.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika