Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ANNE-EMMANUELLE QUELENNEC, STUDENTICA IZ FRANCUSKE U SIRANI GLIGORA PRIPREMA MAGISTERIJ

AddThis Social Bookmark Button

U Sirani Gligora u Kolanu od prije nekoliko dana radi Anne-Emmanuelle Quelennec, studentica agronomije na Sveučilištu Angers u Francuskoj. No, Anne-Emmanuelle Quelennec nije došla u Kolan zbog zarade ili zabave već kako bi učila o proizvodnji sireva i pripremala magisterij. U Kolanu će ostati tri mjeseca. Uz mljekarstvo bavi se biologijom,  genetikom, komunikacijom i marketingom. Veći dio dana provodi u proizvodnom pogonu, a radi i u drugim odjelima sirane. Bilježi svoja iskustva koja će joj trebati za studijski rad o proizvodnji Paškog sira u kojem će iznijeti i ideje o novim proizvodima i novim načinima razvoja sirarstva.  
-Roditelji su mi mljekari i to je utjecalo na moje profesionalno opredjeljenje. Upisala sam studij agronomije kojeg ću uskoro završiti.  Prošlo ljeto sam provela na mljekarskoj farmi u Irskoj, a ove godine sam htjela proširiti znanje o proizvodnji mljekarskih proizvoda i došla sam u Siranu Gligora, rekla je Anne-Emmanuelle Quelennec.
Kao studentica agronomije Anne-Emmanuelle Quelennec prati sva važna europska i svjetska natjecanja za mljekarske proizvode, a posebno prati rad ITQI-a, The International Taste and Quality Instituta, vodeće organizacije za ocjenjivanje kvalitete hrane i pića. Sirana Gligora je ove godine od ITQI-a za Paški sir dobila Crystal Taste Award, a to je najveće priznanje za kvalitetu proizvoda. Anne-Emmanuelle Quelennec je čula za to i raspitala se o Sirani Gligora.
-Paški sir Sirane Gligora je dobio odlične ocjene i pretpostavljala sam da ću upravo u toj sirani, koja prednjači u proizvodnji i kvaliteti sireva, steći nova znanja o mljekarstvu. Sirana Gligora me najviše privukla zbog svoje odanosti tradicionalnim postupcima u proizvodnji sira i zbog inovativnosti u novim proizvodima i tehnologiji. Kontaktirala sam direktore sirane i oni su me ljubazno primili na tromjesečni boravak i učenje, rekla je Anne-Emmanuelle Quelennec.
U Sirani Gligora su zadovoljni što je Anne-Emmanuelle Quelennec od svih proizvođača sira u Europi, za pripremu svojeg magistarskog rada izabrala upravo Siranu Gligora.
-S velikim smo zadovoljstvom ugostili Anne-Emmanuelle Quelennec koja će kod nas provesti tri mjeseca. Siguran sam kako će boravak u našoj sirani ostaviti znatnog traga u njenoj budućoj karijeri. Njeno znanje o mljekarstvu je izvrsno, a ima i izuzetno dobre ideje o razvoju sirarstva. Naš plan je razvijati proizvodnju i s dobrim i kvalitetnim proizvodima postati jedna od vodećih svjetskih sirana. Dolazak mladih stručnjaka, kao što je Anne-Emmanuelle Quelennec, može pomoći u ostvarenju naših planova, rekao je Šime Gligora, izvršni direktor Sirane Gligora.

 

 

Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika