Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKO KULTURNO LJETO: U KULI SKRIVANAT ODRŽANA JE LJETNA ŠKOLA CHEERLEADINGA I POM-POM PLESA

AddThis Social Bookmark Button

U kuli Skrivanat u Pagu održana je sedmodnevna Ljetna škola plesa u kojoj su polaznice učile cheerleading i pom-pom ples. Ljetna škola plesa održana je u sklopu manifestacije „Paško kulturno ljeto“ koju organizira Centar za kulturu i informacije Pag. Pokrovitelj manifestacije je Grad Pag. Ljetnu školu plesa su vodile Lana Hukman, Iva Hukman i Karla Ledić iz Plesnog kluba „Lana“.

Plesni klub "Lana" iz Sesveta jedan je od najuspješnijih plesnih klubova u Hrvatskoj. Članovi Plesnog kluba „Lana“ su 2009., 2010. i 2011. godine osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju u show dance-u u kategoriji minića, kadeta i juniora i prvo mjesto na državnom prvenstvu u cheerleadingu u kategoriji kadeta, a 2009. i 2010. godine su osvojili europsko prvenstvo u cheer dance-u u kategoriji juniora i drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u show dance-u u kategoriji kadeta i juniora. Prošle godine su osvojili prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u show dance-u u kategoriji juniora. Dio svojeg znanja instruktorice Plesnog kluba „Lana“ prenijele su polaznicima Ljetne škole plesa. Nakon sedmodnevnog učenja,  u kuli Skrivanat je održan nastup polaznica na kojem su pokazale što su naučile. U programu je nastupila i Iva Hukman koja je osvojila broje nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.
-Bilo je veliko zadovoljstvo raditi s djecom koja su marljivo učila i koja su pokazala veliko zanimanje za cheerleading i pom-pom ples. U Pagu smo prije dvije godine održali Ljetnu školu plesa i drago mi je što smo ponovno pozvane. Svima nam je bilo lijepo i dobro smo se zabavili, rekla je Lana Hukman, voditeljica Plesnog kluba „Lana“.
Na sedmodnevnoj radionici polaznice su radile treninge zagrijavanja i učile osnove cheerleadinga i pom-pon plesa.
-Ponosna sam na djecu koja su u samo sedam dana zapamtila i uvježbala koreografiju koju su izvela na završnom nastupu, rekla je Lana Hukman.
Na završnom nastupu polaznicima Ljetne škole plesa podijeljena su priznanja. Ljetnu školu plesa završile su Matea Maržić, Morena Buljanović, Marta Valentić, Ivana Bakarić, Anja Vučičević, Magdalena Cvetić, Lucija Krstanović, Ana Deškin, Livia Badurina, Laura Cvetić, Vedrana Maržić, Ema Daneček, Nika Goleš, Lucija Maržić i Ivana Maržić. 

 

 

 

 


Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika