Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKO KULTURNO LJETO: U KNEŽEVOM DVORU ALJOŠA PARO JE POSTAVIO IZLOŽBU "FRAGMENTI NATURA"

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a u sklopu „Paškog kulturnog ljeta“ u Velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu otvorena je izložba scenografa, dizajnera i umjetnika Aljoše Para. Na izložbi su postavljene slike te razni ukrasni i upotrebni predmeti izrađeni korištenjem sirovih prirodnih materijala u kombinaciji sa suvremenom računalnom i svjetlosnom tehnologijom.

Izložbu je otvorio novinar i pisac Josip Portada koji je rekao da je otvaranje ove izložbe značajan događaj za Aljošu Para, ali i velik događaj za grad Pag.
-Aljoša Paro se prvi puta u Pagu predstavio kao vrhunski umjetnik. Ne živi u Pagu, ali živi s Pagom, gradom svojih predaka. Aljoša Paro je umjetnik za kojeg možemo reći da ima moć i znanje povezati naizgled nespojivo. Nikada nije podlegao tehnici i tehnologiji na konzumni način nego je uvijek koristi svoj osjećaj prirode kroz arhitektonske oblike. Na ovoj izložbi prikazani su arhitektonski čisti oblici kocke u šest slika, odnosno multimedijalnih izložaka koji fasciniraju svaki na svoj način kroz video, fotografiju, zvuk, svjetlo ili dodir. Izvlačeći kao glavne likove često neprimjetne detalje prirodnih ljepota otoka Paga autor želi isprovocirati reakcije i osjećaje posjetitelja kako bi na drugi način počeli istraživati svijet oko sebe, rekao je Josip Portada.
Naziv izložbe je „Fragmenti natura“, a to je dio umjetnikovog projekta pod nazivom „Galleria autentica“.
-Pri izradi svakog predmeta koristim sirove i prirodne materijale kao što su loza, maslina, trska, drača, te ih postavljam u kombinaciji sa najsuvremenijom tehnologijom i na taj način se stvara snažan, ali i zanimljiv dojam , ponekad provokativan što se vidjelo i na otvorenju ove izložbe. Izuzetno mi je drago što je na izložbi bio velik broj posjetitelja i što su s velikim zanimanjem razgledali izložene predmete, rekao je Aljoša Paro.
Na izložbi su postavljene slike napravljene od prirodnih materijala, skulpture, te razne instalacije među kojima su posebno zanimljiva instalacija od trske koje pri dodiru stvaraju glazbu kao i pokretna maslina.
Izložba Aljoše Para otvorena je do 10. kolovoza.



 

 

 

 

 

 

 

 

Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika