Petak, Rujan 18, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

MEĐUNARODNA SURADNJA OPĆINE KOLAN: U KOLANU I MANDRAMA JE ODRŽANA 2. NOĆ OBČINE STARŠE

AddThis Social Bookmark Button

U Kolanu i Mandrama je održana 2. Noć Občine Starše na kojoj je sudjelovalo oko dvije stotine mještana Starša, brojni mještani Kolana, Mandri i Kolanjskog Gajca te oko tri tisuće turista. Suradnja između Občine Starše u Sloveniji i Općine Kolan počela je prošle godine kada su Bojan Kirbiš, župan Občine Starše i Josip  Zubović, načelnik Općine Kolan potpisali Povelju o prijateljstvu.

Na 2. Noć Občine Starše stiglo je oko 200 mještana Starša. Pri dolasku gostiju u Kolan, djelatnice Turističke zajednice Općine Kolan dočekale su ih s fritulama, raznim kolačima, sirom iz sirane „Gligora“ i sirane „MIH“, domaćim vinom i rakijom. Navečer je u Kolanu i Mandrama održan folklorni i zabavni program.
-Za naše prijatelje iz Občine Starše smo pripremili bogat i zanimljiv program, no i oni su se potrudili. Iz Starša su došle dvije folklorne grupe i grupa glazbenika koji su svirali do kasno u noć. Zabava je bila izuzetno dobra i lijepo je što su, uz mještane Općine Kolan i naših prijatelja iz Občine Starše, došli i brojni turisti, rekao je Ivo Butković, direktor Turističke zajednice Općine Kolan.
Gosti iz Slovenije došli su s nekoliko hladnjača sirovina i pripremili su četiri tisuće porcija raznih specijaliteta i slastica. Uz to, donijeli su i 400 litara vina.
-Mi smo također pripremili veliku količinu naših specijaliteta, posebno od plodova mora i riba, a donijeli smo i dosta vina tako da je jela i pića bilo za više od četiri tisuće ljudi koliko se okupilo na Noći Občine Starše, rekao je Ivo Butković.
U folklornom dijelu programa nastupili su KUD „Franc Ilec“ i KUD „Ivan Lončarić“ iz Občine Starše i KUD „Bartul Kašić“ iz Kolana. Gosti iz Slovenije su izveli niz svojih tradicionalnih plesova i pjesama, a članovi KUD-a „Bartul Kašić“ su izveli tanac i pisme nakanat.
-Druženje između mještana Općine Kolan i Občine Starše počelo je prošle godine nakon potpisivanja Povelje o prijateljstvu. Dva tjedna nakon potpisivanja Povelje u Kolanu je organizirana Večer Občine Starše, a u listopadu su mještani Općine Kolan posjetili Starše. Ove godine je sve bilo dobro organizirano. Naše smo prijatelje lijepo dočekali, bili su smješteni u mjestu Mandre i u kampu, razgledali su mjesta Općine Kolan, održan je zanimljiv folklorni program i velika zabava. Vjerujem kako će iduće godine biti još bolje, rekao je Ivo Butković.
2. Noć Občine Starše organizirali su Općina Kolan i Turistička zajednica Općine Kolan, a u organizaciji su sudjelovali knjižnica „Šime Šugar Ivanov“, DVD Kolan i Komunalno društvo Kolan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika