Nedjelja, Siječanj 17, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

STRANO ULAGANJE: NA PLAŽI MAĐARICA U PAGU UREĐENA JE REPREZENTATIVNA "LAGUNA POESIS"

AddThis Social Bookmark Button

U Pag je stigao prvi veći strani kapital. Modna dizajnerica Rajka Stošić s Matakova briga pokraj Zadra, koja od 1980. godine živi u Italiji, s talijanskim poslovnim partnerima je na plaži Mađarica izgradila i lijepo uredila veliki ugostiteljski objekt s raznom ponudom u kojeg je uloženo oko 400. 000 eura. Rajka Stošić je radila u Milanu i New Yorku i u svijetu mode je postigla velik uspjeh.

 

Osmislila je modnu marku Dolce e Ribelle koja je vrlo cijenjena u Italiji i SAD. Radila je s Paris Hilton, izrađivala je odjeću za Nicole Kidman i Barbaru Bush, bila je posebna gošća Rudolpha Williama Louisa Giuliania dok je bio gradonačelnika New Yorka, upoznala je mnoge slavne osobe. S obitelji, suprugom i sinom, živi u gradu Carpi u pokrajini Modena u sjevernoj Italiji. Nedavno je odlučila krenuti u novi posao i počela je ulagati u turizam. U Ražancu je kupila zemljište za turističku izgradnju, a u Pagu je s poslovnim partnerima uredila „Lagunu Poesis“ .
-Bila je to velika odluka, ali željela sam nešto novo. Moji partneri i ja smo procijenili kako je Pag dobro mjesto za ulaganje u turizam. Dobili smo koncesijsko odobrenje za postavljanje ugostiteljskog objekta na plaži i tako smo došli u Pag, rekla je Rajka Stošić.
Počelo se od nule jer na plaži Mađarica nije bilo infrastrukture. U spojeve na kanalizaciju, struju, vodu te za ostalu infrastrukturu uloženo je 70. 000 eura. Rajka Stošić i njeni poslovni partneri pretpostavljaju kako će uložen novac vratiti za pet do šest  godina.

U „Laguni Poesis“ može se nabaviti brza hrana i razno piće, a iznajmljuju se pedaline, kanui, banane za četiri osobe, koluti za tri osobe, suncobrani i ležaljke. Uz plažu je napravljen ponton koji je vrlo brzo postao popularan među djecom. Uređena su četiri sanirana čvora, šest kabina za presvlačenje i mala teretana.
-Napravili smo reprezentativan ugostiteljski objekt po uzoru na one kakvi se nalaze u najboljim ljetovalištima u Italiji. Zadovoljna sam, a zadovoljni su i moji partneri iz Italije kojima je u Pagu jako lijepo, rekla je Rajka  Stošić.
No, u početku je bilo otpora izgradnji „Lagune Poesis“.
-Neki ljudi u Pagu su mislili da će se izgraditi klub nalik onima na Zrću i zbog toga su bili protiv jer su smatrali da će biti buke koja će smetati njihovom gostima. Međutim, vidjeli su da to nije tako, kaže Rajka Stošić.
Boravak na plaži se ne naplaćuje.
-Plaža je javna, a mi imamo koncesijsko odobrenje za ugostiteljski objekt. No, napravili smo neke stvari koje nismo morali napraviti. Na primjer, postavili smo sanitarne čvorove i svlačionice, izgradili smo stepenice od plaže do ceste, uredili smo plažu, posadili bilje i postavili smo raznu opremu kako bi boravak na plaži bio što ugodniji, rekla je Rajka Stošić.

 

U „Laguni Poesis“ organizirat će se razni zabavni programi, kao na primjer natjecanja slična „Jadranskim igrama“, nastupi pjevača, pjevačica i klapa.
-Ovo je lijepo mjesto za odmor, za predah od sunčanja i kupanja ili navečer za predah od šetnje gradom, ali želimo da se gosti mogu i zabaviti. Organizirat ćemo razne programe i vjerujem kako će ti programi biti zanimljivi i turistima i domaćim ljudima, rekla je Rajka Stošić.

 

 

 

 

 

 

 Tekst i fotografije: Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika