Nedjelja, Siječanj 17, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOBRA ZABAVA, IGRE I PLES: U KULI SKRIVANAT U PAGU ODRŽAN JE LJETNI DJEČJI KARNEVAL

AddThis Social Bookmark Button

U kuli Skrivanat u Pagu održan je Dječji karneval na kojem se okupio velik broj djece za koje je bio pripremljen bogat i zanimljiv program, brojne nagradne igre i lijepe nagrade. Na prvom ljetnom dječjem karnevalu u Pagu okupila su se djeca iz Paga, ali i djeca vikendaša i turista. Među maškarama bilo je balerina, leptirića, vampira, Indijanaca, bubamara i drugih lijepo napravljenih maski.

 

Program je vodila Jelena Grubišić, predsjednica MO Pag.
-Djeca su uživala u programu i gotovo svi su sudjelovali u raznim igrama. Lijepo je bilo vidjeti djecu obučenu u maškare kako uživaju u plesu, pjesmi i kako se dobro zabavljaju, rekla je Jelena Grubišić.

Djeca su se igrala igre stolica, provlačenja pod konop, igralo se košarku,  bilo je natjecanja u plesu i raznim drugim igrama. Najdulje je trajala igra provlačenja pod konop koja je djecu posebno obradovala. Dvije djevojčice su držale konop, a natjecatelji su morali prolaziti ispod konopa savijajući glavu i tijelo unatrag. Iz igre su ispadali oni koji su dodirnuli konop.

Nakon svake igre djeca su plesala, a s njima su plesali roditelji ili bake. U Pagu se Dječji karneval održava zimi, a ljeti djeca sudjeluju u karnevalu za odrasle. No, ovog ljeta djeca su imala svoj vlastiti karneval.
-Djece su, od početka do kraja, sudjelovala u programu i radovala su se svakoj igri. Za djecu je to bila vrlo lijepa ljetna zabava, rekla je Jelena Grubišić.
U programu je nastupio Dječji zbor „Vijolice“ iz Paga kojeg vodi učiteljica Sanja Dobrijević.
-Naš zbor je sastavljen od učenika nižih razreda osnovne škole, a djeluje jedanaest godina. Nastupamo na raznim manifestacijama u Pagu i održavamo koncerte. Sudjelovali smo i na brojnim festivalima u Hrvatskoj. Izdali smo četiri nosača zvuka, a na Dječjem karnevalu smo izveli pjesme koje govore o paškom karnevalu, rekla je Sanja Dobrijević.
Dječji karneval je, pod pokroviteljstvom Grada Paga, organizirao Centar za kulturu i informacije Pag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst i fotografije: Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika