Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAGU JE ODRŽANA LJETNA FILMSKA RADIONICA "VIDEO NEXT" KOJU JE ZAVRŠILO DVANAEST POLAZNIKA

AddThis Social Bookmark Button

U Pagu je održana Ljetna filmska radionica pod nazivom „Video Next“ koju su vodile apsolventice Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba Tena Bošnjaković, Dijana Protić i Iva Mrkić. U radionici su sudjelovali Marta Ušljebrka, Ana Dobrijević, Petra Želehovski, Vito Sabalić, Vedrana Maržić, Lucia Filičić, Ema Daneček, Ana Deškin, Petar Dragija, Paolo Portada, Duje Donadić i Lana Rogić. Naučili su kako osmisliti i napisati scenarij, kako rukovati kamerom i snimiti film, a učili su i montažu. Polaznici su s voditeljicama Filmske radionice snimili tri kratka filma, „Akvagan“, „Tajne Starog grada“ i „Svađalica Veliki“ koji će se objaviti na You Tubu. Snimalo se na Trgu Petra Krešimira IV., na plaži Prosika, na akvaganu i u Starom gradu.
-Polaznici su bili sjajni. Učili smo, ali smo se i dobro zabavljali. Zadovoljna sam filmovima koji su snimljeni, rekla je Tena Bošnjaković.
Polaznici Filmske radionice također su zadovoljni onim što su naučili i filmovima koje su snimili.
-Naučili smo puno o pisanju scenarija, snimanju filma, o glumi  i montaži, rekla je polaznica Filmske radionice Petra Želehovski.
Polaznica radionice Lucia Filičić je rekla kako bi voljela da se Filmska radionica održi i iduće godine.
-Radionica mi se jako sviđa i htjela bih da se održi i druge godine. Mislim da smo jako puno naučili, rekla je Lucia Filičić.
Filmsku radionicu „Video Next“ je organizirao Centar za kulturu i informacije Pag.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika