Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Domjenak SDP-a Pag u konobi "Roko"

AddThis Social Bookmark Button

„Pred nama je još puno posla i tek smo na početku onoga što smo dali sebi u zadatak da moramo učiniti u narednom razdoblju. Mišljenja sam da smo dobro krenuli, međutim očekujem još više angažmana, inicijativa i sudjelovanja u akcijama ili raspravama na gradskom odboru SDP-a. Pogotovo se to odnosi na mlade članove kojima, što je i razumljivo, još fali iskustva i hrabrosti. Mi smo tu da ih podržimo, ohrabrimo i savjetujemo jer su oni glavna snaga današnjeg paškog SDP-a,“ rekao je Dario Grašo.

U konobi „Roko“ održan je predblagdanski domjenak za članove SDP-a Grada Paga na kojeg su bili pozvani i novinari i tom je prigodom Dario Grašo, predsjednik GO SDP-a Paga iznio ciljeve programa stranke. Naveo je kako SDP želi pobijediti na sljedećim lokalnim izborima, a na parlamentarnima osvojiti najmanje 45 % glasova. Cilj je i povećanje broja članova SDP-a i povećanje broja aktivnih članova u svim oblicima djelovanja gradske organizacije.


„SDP Paga mora u narednom periodu preuzeti svoj dio odgovornosti za daljnji materijalni, društveni, politički, kulturni, sportski i svaki drugi razvitak Paga, a samo jaki SDP znači i prosperitet Grada Paga u svakom pogledu,“ rekao je Dario Grašo. „Mi imamo kvalitetne ljude te naše međusobno prijateljstvo, povjerenje i iskrenost, pošten, transparentan, stručan i predan rad, garancija su za svijetlu budućnost paškog SDP-a.“

Govoreći o radu SDP-a u proteklih nekoliko mjeseci Grašo je naveo kako su provedeni unutarstranački neposredni izbore za predsjednika ŽO i GO te su održane izborna konvencija na kojoj je izabrana potpredsjednica GO i Gradski odbor i tematska sjednica s temom Kanal Pag-Košljun. Gradski odbor se sastao deset puta . Na sastancima Gradskog odbora i u radu Gradskog vijeća SDP je raspravljao i o aktualnoj problematici Grada Paga.

„Kod prve izmjene i dopune proračuna koji je smanjen sa 46,845 na 34,475 milijuna kuna i polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna, a ostvarenje je bilo 17%, odnosno 11, 6 milijuna prihoda od čega su prenesena 3, 3 milijuna iz prošle godine, ukazivali smo da neplanski raste potrošnja te su rashodi puno veći od prihoda, a po pojedinim stavkama su već bile probijene predviđene vrijednosti, kao na primjer u reprezentaciji,“ rekao je Grašo.


Kod izmjena Odluke o naknadi za razvoj javne vodoopskrbe i odvodnje, financiranje održavanja i gradnje objekata komunalne infrastrukture SDP je, rekao je Grašo, ukazivao da se ubrana sredstva od cijene vode koje ubire Komunalno društvo za razvoj treba trošiti namjenski za gradnju novih vodosprema i vodovoda, te nove kanalizacijske mreže, kako je i bilo predviđeno u trenutku donošenja Odluka, a ne za isplatu anuiteta za već izgrađenu kanalizaciju, za koju sada fali novca u gradskom proračunu zbog mnogih divljih investicija.

„Pitali smo gradonačelnika što je s projektom izgradnje nove srednje škole, što je s Domom zdravlja, tražili smo informaciju što je s obnovom Općinskog suda itd.,“ rekao je Grašo.

Na županijskom planu članovi SDP-a Paga su sudjelovali u radu Županijskog odbora, Predsjedništva ŽO, koordinaciji predsjednika gradskih organizacija, županijskoj skupštini i u dvije akcije koje je organizirala ŽO SDP-a, a to su sakupljanje humanitarne pomoći za socijalno ugrožene obitelji u Gračacu i branje maslina na Dugom otoku.

„Kao i do ovih godina uspješno smo organizirali proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada te uz tradicionalni fažol u veseloj i opuštenoj atmosferi na simboličan način i porukama u medijima ukazali na probleme u zaštiti radničkih prava,“ rekao je Grašo.

U organizaciji ŽO članovi SDP-a Paga su sudjelovali na seminaru „Obuka za članove vijeća“ u trajanju od dva dana kojem su prisustvovali Andrea Tičić i Nikola Maržić. Članovi SDP-a Paga su bili prisutni na osnivanju Općinske organizacije u Sv. Filip i Jakovu, sudjelovali su kao delegati i gosti na 5. tematsko-izvještajnoj sjednici SDP Hrvatske u Zagrebu na kojoj je najavljena nova izborna koalicija između SDP, HNS, IDS i HSU za zajednički izlazak na slijedeće parlamentarne izbore . Predstavljen je gospodarski program, energetska politika, vizija decentralizacija zemlje. Izabrani su i novi predsjednici foruma, Forum žena je izabrao za predsjednicu Ivanku Fabijanić, Forum seniora Željka Vrankovića . Godinu prije je za predsjednica Foruma mladih izabrana Maja Šojat.

„Bilo je dosta aktivnosti za ovih nekoliko prvih mjeseci,“ rekao je Grašo. „Pred nama je još puno posla i tek smo na početku onoga što smo dali sebi u zadatak da moramo učiniti u narednom razdoblju. Mišljenja sam da smo dobro krenuli, međutim očekujem još više angažmana, inicijativa i sudjelovanja u akcijama ili raspravama na gradskom odboru SDP-a. Pogotovo se to odnosi na mlade članove kojima, što je i razumljivo, još fali iskustva i hrabrosti. Mi smo tu da ih podržimo, ohrabrimo i savjetujemo jer su oni glavna snaga današnjeg paškog SDP-a.“

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika